R1100s - No start, no lights, and no indicators!

Got a technical query? Found another 0.02bhp? Ask/tell the world.

Moderators: Gromit, Paul, slparry

Crazy Kev
Posts: 53
Joined: Mon Apr 24, 2017 8:26 pm

R1100s - No start, no lights, and no indicators!

Postby Crazy Kev » Wed Jul 27, 2022 8:16 pm

After fitting new pads took the bike out for a short trip
After getting back left for 5mins went to go out again and silence from the starter button + no lights + no indicators!, all the dash works as does the front and rear brake lights, fuel pump primes neutral light is on, tried with the clutch in but no go, checked fuses by indicator pods and they are all ok, haven't had time yet to check the relays until this weekend.
Last edited by Crazy Kev on Wed Jul 27, 2022 8:18 pm, edited 1 time in total.
Its Not a Phase, Its My Life,
Its Not a Hobby, It's. My Passion,
Its Not For Everyone, It Is For Me.

Humbug
Member
Posts: 649
Joined: Wed Oct 28, 2015 6:06 pm
Location: Nottinghamshire

Re: No start, no lights, and no indicators!

Postby Humbug » Wed Jul 27, 2022 8:17 pm

Check side stand switch
10 KTM RC8

Crazy Kev
Posts: 53
Joined: Mon Apr 24, 2017 8:26 pm

Re: No start, no lights, and no indicators!

Postby Crazy Kev » Thu Jul 28, 2022 4:24 pm

Humbug wrote:Check side stand switch

Thanks Works as it should!
Its Not a Phase, Its My Life,
Its Not a Hobby, It's. My Passion,
Its Not For Everyone, It Is For Me.

User avatar
slparry
Moderator
Posts: 6654
Joined: Sat Sep 20, 2008 7:19 pm
Location: Wrexham
Contact:

Re: R1100s - No start, no lights, and no indicators!

Postby slparry » Fri Jul 29, 2022 8:58 am

Crazy Kev wrote:After fitting new pads took the bike out for a short trip
After getting back left for 5mins went to go out again and silence from the starter button + no lights + no indicators!, all the dash works as does the front and rear brake lights, fuel pump primes neutral light is on, tried with the clutch in but no go, checked fuses by indicator pods and they are all ok, haven't had time yet to check the relays until this weekend.


Hi Kev, did you check both fuse boxes?

Hopefully this link will help? I know it references an RT but the 259's are pretty similar through the range

https://www.fixya.com/motorcycles/t3749 ... lights_etc
--
Steve Parry


Current fleet: '14 F800GS, '87 R80RS, '03 R1100S BoxerCup, '15 R1200RT LE Dynamic, '90 K1

Crazy Kev
Posts: 53
Joined: Mon Apr 24, 2017 8:26 pm

Re: R1100s - No start, no lights, and no indicators!

Postby Crazy Kev » Fri Jul 29, 2022 5:47 pm

slparry wrote:
Crazy Kev wrote:After fitting new pads took the bike out for a short trip
After getting back left for 5mins went to go out again and silence from the starter button + no lights + no indicators!, all the dash works as does the front and rear brake lights, fuel pump primes neutral light is on, tried with the clutch in but no go, checked fuses by indicator pods and they are all ok, haven't had time yet to check the relays until this weekend.


Hi Kev, did you check both fuse boxes?

Hopefully this link will help? I know it references an RT but the 259's are pretty similar through the range

https://www.fixya.com/motorcycles/t3749 ... lights_etc


Thanks will be checking Saturday morning also acquired a used r/h switch unit just in case! PS: yes the neutral light does as it should!
Its Not a Phase, Its My Life,
Its Not a Hobby, It's. My Passion,
Its Not For Everyone, It Is For Me.

User avatar
GerryB
Posts: 620
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:40 pm
Location: Jacarilla , Spain

Re: R1100s - No start, no lights, and no indicators!

Postby GerryB » Sat Jul 30, 2022 8:39 am

For what its worth, once or twice , when I had mine, despite the neutral light on, had to kick it into gear , then back in neutral, to get it to work.
Maybe a slightly sticky neutral light, or bad connection to a relay.
Never investigated it further to be honest, just accepted it as a quirck .
Old man ... now .
Ex Off Road & Enduro Rider...

Crazy Kev
Posts: 53
Joined: Mon Apr 24, 2017 8:26 pm

Re: R1100s - No start, no lights, and no indicators!

Postby Crazy Kev » Sun Aug 07, 2022 10:09 am

Crazy Kev wrote:After fitting new pads took the bike out for a short trip
After getting back left for 5mins went to go out again and silence from the starter button + no lights + no indicators!, all the dash works as does the front and rear brake lights, fuel pump primes neutral light is on, tried with the clutch in but no go, checked fuses by indicator pods and they are all ok, haven't had time yet to check the relays until this weekend.



UPDATE
Fixed was the earth wire hanging off the starter motor,
Thanks everyone for your input.
Its Not a Phase, Its My Life,
Its Not a Hobby, It's. My Passion,
Its Not For Everyone, It Is For Me.


Return to “Boxertech”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests